top of page

Brzoskwiniowo-Winogronowy Sorbet

  • Zdjęcie autora: Yaroslav Zinchenko
    Yaroslav Zinchenko
  • 19 lis 2024
  • 1 minut(y) czytania

Zaktualizowano: 31 sty

Rozkoszuj się orzeźwiającym smakiem Brzoskwiniowo-Winogronowego Sorbetu, idealnego na gorące letnie dni lub jako lekkiego deseru! To pyszne połączenie soczystych brzoskwiń i słodkich winogron, wzbogacone odrobiną miodu (lub syropu z agawy) oraz świeżym sokiem z cytryny. Łatwy w przygotowaniu i zachwycający smakiem, sorbet ten z pewnością zrobi wrażenie na Twojej rodzinie i przyjaciołach.


Składniki:

  • 1 zamrożony banan

  • 300 g mrożonych brzoskwiń

  • 150 g mrożonych winogron

  • 85 g miodu lub syropu z agawy

  • 1 Peach Grape MELT 

  • Sok z 1 cytryny


Instrukcja:

  1. W blenderze lub malakserze połącz mrożone brzoskwinie, winogrona, miód (lub syrop z agawy), Peach Grape MELT oraz sok z cytryny.

  2. Miksuj, aż masa będzie gładka i kremowa. Jeśli potrzeba, zatrzymaj blender i zeskrob masę z boków, aby wszystko równomiernie się połączyło.

  3. Przełóż sorbet do pojemnika i wstaw do zamrażarki na co najmniej 2 godziny, aby uzyskał odpowiednią konsystencję.

  4. Podawaj dobrze schłodzony, dekorując listkami mięty lub świeżymi owocami.


Ten Brzoskwiniowo-Winogronowy Sorbet to zdrowy, naturalnie słodki i pełen smaku deser, który doskonale sprawdzi się zarówno jako lekka przekąska, jak i efektowne zakończenie posiłku. Ciesz się jego aksamitną konsystencją i soczystymi nutami owocowymi w każdej łyżeczce!


Persiku-vīnogu MELT sorbets

 

 
 
bottom of page