Brzoskwiniowo-Winogronowy Sorbet
- Yaroslav Zinchenko

- 19 lis 2024
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 31 sty
Rozkoszuj się orzeźwiającym smakiem Brzoskwiniowo-Winogronowego Sorbetu, idealnego na gorące letnie dni lub jako lekkiego deseru! To pyszne połączenie soczystych brzoskwiń i słodkich winogron, wzbogacone odrobiną miodu (lub syropu z agawy) oraz świeżym sokiem z cytryny. Łatwy w przygotowaniu i zachwycający smakiem, sorbet ten z pewnością zrobi wrażenie na Twojej rodzinie i przyjaciołach.
Składniki:
1 zamrożony banan
300 g mrożonych brzoskwiń
150 g mrożonych winogron
85 g miodu lub syropu z agawy
1 Peach Grape MELT
Sok z 1 cytryny
Instrukcja:
W blenderze lub malakserze połącz mrożone brzoskwinie, winogrona, miód (lub syrop z agawy), Peach Grape MELT oraz sok z cytryny.
Miksuj, aż masa będzie gładka i kremowa. Jeśli potrzeba, zatrzymaj blender i zeskrob masę z boków, aby wszystko równomiernie się połączyło.
Przełóż sorbet do pojemnika i wstaw do zamrażarki na co najmniej 2 godziny, aby uzyskał odpowiednią konsystencję.
Podawaj dobrze schłodzony, dekorując listkami mięty lub świeżymi owocami.
Ten Brzoskwiniowo-Winogronowy Sorbet to zdrowy, naturalnie słodki i pełen smaku deser, który doskonale sprawdzi się zarówno jako lekka przekąska, jak i efektowne zakończenie posiłku. Ciesz się jego aksamitną konsystencją i soczystymi nutami owocowymi w każdej łyżeczce!
